Werkwijze

Individuele begeleidingstrajecten verlopen volgens de onderstaande procedure:

In het kennismakingsgesprek (gratis) bespreken we tegen welke problemen u (en uw kind) aanlopen. Ik geef uitleg over mijn werkwijze en ik kan de paarden aan u voorstellen. Wanneer we wederzijds het idee hebben dat ik u kan helpen en we kunnen samenwerken, plannen we een intakegesprek. In het intakegesprek bespreken we uitgebreider de hulpvraag. Van te voren vult u een intakeformulier in die we tijdens het intakegesprek zullen bespreken. Er wordt o.a. besproken wat u graag zou zien veranderen, welke hulp er eventueel al is geweest, wat er al goed gaat en wat de voorgeschiedenis van uw hulpvraag is. Vervolgens bespreken we de doelen die u en/of uw kind in de begeleiding wilt bereiken. We maken een plan van aanpak waarin de doelen en de actiepunten komen te staan. Tevens maken we een inschatting van de duur van het gekozen traject en plannen we alvast een volgend evaluatiemoment. Tijdens de tussentijdse evaluatiemomenten wordt besproken in hoeverre de doelen behaald zijn en worden er indien gewenst ook nieuwe doelen besproken.

In de begeleidingssessies maak ik onder andere gebruik van de methodiek Oplossingsgericht Werken, waarbij we gebruik maken van de succesmomenten en kwaliteiten van het kind. We streven ernaar om meer te doen van wat werkt en te stoppen met hetgeen wat niet werkt. We werken met kleine haalbare tussendoelen, zodat het kind gemotiveerd is/blijft om aan de doelen te werken. Tevens zet ik technieken uit de Rationeel Emotieve Therapie (RET) in, waarbij we belemmerende gedachten gaan vervangen door helpende gedachten. Aangezien ik ook Brainblockbehandelaar ben, behoort het inzetten van Brainblocks ook tot de mogelijkheden (zie: www.brainblocks.com). De begeleidingssessies worden 1 op 1 met het kind gedaan, zonder aanwezigheid van de ouder(s), zodat het kind zich beter kan concentreren. In sommige gevallen kan het raadzaam zijn om samen met de ouder(s) en/of broer(s) en zus(sen) een sessie te doen. Dit wordt dan van te voren afgesproken.

Wanneer u als ouder na iedere sessie een uitgebreidere verslaglegging wilt ontvangen naast een korte mondelinge overdracht, is dit mogelijk. Hiervoor wordt wel een bedrag in rekening gebracht. 

Indien gewenst kan er ook contact onderhouden worden met andere betrokken instanties, zoals de school, de jeugdprofessional of de huisarts. Dit doen wij uiteraard alleen nadat wij schriftelijke toestemming van u hebben gehad. 

Bij afronding van het begeleidingstraject, ontvangt u een eindverslag.


*WACHTLIJST*
Op dit moment zit Het Helpend Hoefje vol en is er een wachtlijst van ongeveer 3 maanden. 


Share by: